Ди Ес Смит България първи припознават каузата на Сдружение „Планинско Спасяване – област Пазарджик“ за Пролетно и Есенно засаждане на дървета, като част от мотивацията за съхраняване на бъдещето. Инициативата се провежда съвместно с Гората.бг и Община Пазарджик.

На 5 ноември 2023 г. доброволци от водещата компания в производството на велпапе в България Ди Ес Смит България се включват активно в есенното засаждане в парк Стадиона, давайки своя съществен принос към опазването на околната среда и нашата природа. Благотворителната фондация на Ди Ес Смит осигурява финансово дарение на стойност 7000 лв. Дарителски жест, който позволява закупуването на около 20 дръвчета и специална апаратура, предоставена на Сдружение „Планинско Спасяване – област Пазарджик“ с цел подкрепа на общите ни усилия.

Засаждането на дръвчета е не само инвестиция в бъдещето на нашата планета, но и дълг към следващите поколения. С удоволствие се присъединихме към тази инициатива, защото вярваме, че всеки от нас може да допринесе в опазването на околната среда. Нека съвместно да се грижим за нашата природа и я предадем недокосната на бъдещите поколения,“ – каза Звезделина Лачева, изпълнителен директор на Ди Ес Смит България.

„Благодарим на Звезделина Лачева за доверието, с което за пореден път подкрепя инициативата ни, както и на Кристина Шейретова, еколог и мениджър Здраве и Безопасност в Ди Ес Смит България. Нашите обединени усилия ясно показват, че сътрудничеството може да доведе до значими постижения в полза на нашата планета,“ казват от Сдружението.

Източник: Планинско спасяване – област Пазарджик. Available online at:

< https://www.facebook.com/planinskospasyavane >