Осмият симпозиум „Седмица на хартията“ в Измир, Чешме, Турция, проведен от 18 до 20 септември 2023 г., постига безпрецедентен успех, събирайки експерти от хартиената промишленост от цял свят. В рамките на събитието повече от 200 участници от над 27 държави установяват връзки, засилват сътрудничеството и обменят важна информация за състоянието и перспективите на международната хартиена промишленост. В продължение на три дни лидери в бизнеса с хартия от различни краища на света се събират заедно за преговори, забавления и приятелство. Симпозиумът служи като център за обмен на знания, проучване на иновации и създаване на дългосрочни отношения.

Престижната среща започва с встъпителните речи на Tarek Fakkas, председател на Al Furat Group, и Işıl Bandakçıoğlu, генерален мениджър, поставяйки началото на едно обогатяващо и съвместно събитие. Tarek Fakkas връчва специална награда на почетния гост на събитието Sami Safran, по повод назначаването му като президент на Арабската федерация за хартиена, печатарска и опаковъчна промишленост. Специална награда е връчена и на Abdullah Al Khateeb, признат за един от „200-те световни вдъхновяващи лидери за 2023”.

Промишлени лидери като Akkim Kimya, Caran Kimya, Crown Paper Mill, Disan, Eczacıbaşı Consumer Product, Ittıhad Paper Mill, Kawasaki Gas Turbine Europe GmbH, NCR Biochemical, Process Miner, Projet B.V., SOLENIS, ST Machine, SVECOM-P.E., Toscotec, TTO BMA и Yürekli Kağıt излизат на сцената с проницателни бизнес презентации, подчертаващи най-новите тенденции, революционни решения и визионерски стратегии в хартиената промишленост.

Симпозиумът е домакин и на редица сесии B2B Networking, които предоставят плодотворна почва за подхранване на нови взаимоотношения и създаване на мощни сътрудничества. Обменът на идеи води до подписването на много сделки и договори, което потвърждава позицията на Симпозиума като катализатор на реален бизнес растеж.

В чест на тази среща на лидери и професионалисти от бранша е организирано афтърпарти със спонсорството на Caran Kimya. Завладяващи фолклорни танци придават културен привкус на събитието, което позволява на присъстващите да се потопят в духа на партньорството.

Едно от най-важните събития на Симпозиума е срещата на световните президенти, която събира най-влиятелните лидери на международната хартиена промишленост. Тази среща улеснява стратегическите дискусии и предоставя платформа за ключовите лица, вземащи решения, да определят бъдещия курс на промишлеността.

Спортните ентусиасти сред присъстващите се наслаждават на вълнуващи турнири по волейбол, футбол и тенис на маса. А победителите в тези състезания получават заслужено признание, което допринася за духа на съревнование и единство.

Грандиозното кресчендо на събитието безспорно е галавечерята, спонсорирана от AKKIM Kimya – вечер с омагьосваща музика на живо. Подобаващ празник на създадените връзки и споделените знания по време на Симпозиума.

Участниците имат и рядката и осведомяваща възможност да посетят завода за хартия за потребителски продукти Eczacibasi в Маниса, която им позволява да се запознаят отблизо със сложните процеси, свързани с хартиеното производство, обогатявайки техните знания и опит в бранша.

Осмият симпозиум „Седмица на хартията“ в Измир, Чешме, постига голям успех. Празник на събирането на световни експерти в хартиената промишленост, иновациите и духа на сътрудничеството. Оставя трайно наследство от партньорства, вдъхновения и обещание за по-добро бъдеще на хартиената промишленост.

 

Източник: Matthis, Simon. The 8th Paper Week Symposium in Izmir, Çeşme an unprecedented success // PulPaperNews. September 25, 2023. Available online at:

< https://www.pulpapernews.com/20230925/14910/8th-paper-week-symposium-izmir-cesme-unprecedented-success >

Photo: Available online at: < https://www.pulpapernews.com/20230925/14910/8th-paper-week-symposium-izmir-cesme-unprecedented-success >